Street Coffees kaffebønner

STREET COFFEE's kaffe

STREET COFFEE's kaffe er et samarbejde med Union Handroasted som hører til i udkanten af London. Bønnerne er alle direct trade, men og forsøgt opretholdt i den økologiske ånd, men er ikke alle tid certificerede økologisk.

STREET COFFEE har helt fra begyndelsen haft et tæt samarbejde med et risteri lidt uden for London. De to ejere, Steven og Jeremy, har mere end 25 års erfaring i branchen og bruger, ud over at riste, meget af deres tid med at rejse rundt i verden for at sikre sig at både bønner og bønder bliver behandlet korrekt. De har opstartet kooperativer op i bl.a. Rwanda og Etiopien og Columbia. De har lavet cuppinglaboratorier i Rwanda og Columbia, financieret byggerier af barakker og faciliter i Guatemala til migrantarbejderne. -Høsten af kaffe bevæger sig som en bølge gennem de Latinamerikanske lande og arbejderne migrerer med. Ofte bor de under kummerlige forhold, så Union fokuserer på at skabe gode trygge rammer med forskringer og sundhedsvæsen for dem som arbejder for deres samarbejdspartnere. -Noget man end ikke ser ved de fleste Fairtrade plantager.

Læs mere om vores espresso blend, vores andre bønner samt lidt om kaffe og smag herunder:

Bønner


Kaffens smag afhænger meget af, hvor bønnen er groet og hvilken proces, kaffen har været igennem, før den ender på hylden i STREET COFFEE.

Vejrforhold og farmenes beliggenhed sætter sit præg på bønnen og gør smagen unik for den enkelte kaffe. I korte træk kan vi sige, at jo højere oppe af en bjergside en busk gror, desto tyndere er luften, og jo længere tid tager bærret dermed om at modnes. Og det gode kommer til dem, som venter, hvilket i høj grad er tilfældet her. Smagen får mere dybde og ofte flere undertoner, hvilket indikerer en god kaffe.

Også farmenes geografiske placering kan have sin indvirkning på, hvad du smager.
Kaffe fra Sydamerika har tendens til at være lidt mere sødlig og med mellem krop, mens bønner fra Centralamerika ofte har mellem til lys syrlighed karakteriseret af en skarp og frisk fornemmelse på siden af tungen. Det østlige Afrika producerer lidt mere frugtige kaffer med blomstrede aromaer. Endelig er der den Arabiske halvø, det Indiske Subkontinent og Indonesien, som dyrker de store, tunge Bourgogne-vine inden for kaffeverdenen: intense, fyldige og dybe toner kendetegner kaffer for denne region, selv om der stadig er store forskelle mellem de forskellige egne.

Kaffens krop, syrlighed og nuancer


I stedet for at tænke på kaffe i form af sin styrke, hvilket er noget subjektivt, beskriver vi, i STREET COFFEE, kaffen i krop, syrlighed og smagsnuancer.

Krop: Her beskrives følelsen af "vægten" og fornemmelsen af kaffen bagerst på tungen. Kaffer med let krop er sarte og forfriskende, mens fyldige har en rig svulmende karakter, som dvæler i ganen.

Syrlighed: Dette opleves som den behagelige følelse af friskhed, prikken og "snurren" på siden af tungen. Du må ikke forveksle denne intense fornemmelse med bitterhed. Arabicakaffe fra Østafrika, Mellem- og Sydamerika er kendetegnes for en kaffe med en fornemmelse af høj syrlighed. Kaffe med et lavt syreindhold er glat og fløjlsagtig, mens højere surhedsgrad leverer en sprød, skarp kop med en ren finish.

Smagsnuancer: En sand gourmetkaffe har en uovertruffen aroma og smagsprofil unik for sin oprindelse. Dette er fremmet gennem dygtig og erfaren ristning. I vores kaffe finder du et væld af lækre smagsvarianter: fra skarp, frisk citron til sød mælkechokolade, forfriskende delikat abrikos til blød, rig karamel.

Revelation


STREET COFFEE's epressokaffe, 'Revelation', er en fænomenal blend, som danner grundlaget for alle vores espressobaserede kaffer. Det er opskriften på det ypperste indenfor gourmet-espressokaffe, sammensat af bønner fra Mellemamerika, Østafrika og Indonesien.

Den mørkristede espresso har en kompleks, nærmest blomsteragtig aroma med noter af modne, røde frugter og kirsebær. Smagen giver antydninger af mørk, blød karamel og et strejf af chokolade, som efterlader en sød, vedvarende finish.

Revelation's relativt lave syrlighed balanceret med en blød til mellem krop, gør den ideel til latte, cappuccino og andre kaffer med mælk. Ud over til espresso kan denne klassiker også anvendes til stempelkande og Aeropress.

Til kaffe-aficionados er Revelation en højaltitude-dyrket kaffeblend af Bourbon, Red Bourbon, Pache, Typica, Catuai og Tim Tim bønner.

Pris:
200 gram: 85,-
1 kilo: 280,-


Vores bønner

Konga washed, Yirgacheffe, Ethiopia


Type: Heirloom Yirgacheffe
Proces: Håndplukket, vasket og soltørret på hævet leje.
Højde: 2100m over havet
Ristning: Let
Krop: 3/5
Syrlighed: 3/5
Risting: 2/5

STREET COFFEE's Yirgacheffe, Ethiopia er en vild og eksotisk kaffe med en unik og mærkbart blomstret aroma. Fornemmelsen af Earlgrey og Jasmin-te dukker op blandet med fornemmelsen af mørke bær, suppleret med en sød citron med toner af sirupsagtig sødme. Alle disse varianter af smagsoplevelser er bundet sammen af en base af blød undertone af toffeekaramel. Vores kaffe er ideel morgenkaffe, men kan også nydes resten af dagen.

Pris:
200 gram: 85,-
1 kilo: 280,-

Abahuzamugambi ba kawa, Maraba, Rwanda


Type: Red Bourbon
Proces: Håndplukket, vasket og soltørret på hævet leje.
Højde: 1750m over havet
Ristning: Mellem
Krop: 3/5
Syrlighed: 3/5
Ristning: 3/5

En ypperligt sød og krydret bryg med mousserende citrus-smagsprofil. Rød æble, hvid drue, kandiseret appelsin og komplekse blomstrede aromaer, der efterlader en fornemmelse af silkeblød mælkechokolade.
Bønnerne er indkøbt direkte fra et kooperativ af små bønder i det sydvestlige Rwanda. Nyd denne Direct trade-certificerede kaffe over morgenmaden eller hele dagen lang, og bliv en del af en vidunderlig historie, der genopliver det lokale landskab og samfund i Rwanda.

Pris:
200 gram: 85,-
1 kilo: 280,-

Gajah mountain, Aceh Sumatra, Indonesien


Type: Typica, Bourbon, Tim Tim
Proces: Håndplukket og soltørret.
Højde: 1300m over havet
Ristning: Mørk
Krop: 4/5
Syrlighed: 1/5
Ristning: 4/5

Dette er en kaffe med stor krop og en afdæmpet syrlighed og nærmest blød sirupsagtig mundfornemmelse. Her er smagsnuancer af blomme, brombær og søde kandiserede frugter og en fyldig rig krop. For en sublim sen eftermiddagskaffe eller en opkvikker efter aftensmaden, nyd en kop af Street Coffee’s Sumatra Gajah Aceh med en røget, tørveholdige, single malt finish.

Pris:
200 gram: 85,-
1 kilo: 280,-