STREET COFFEE's kaffe

Bønner

Kaffens smag afhænger meget af, hvor bønnen er groet og hvilken proces, kaffen har været igennem, før den ender på hylden i STREET COFFEE.

Vejrforhold og farmenes beliggenhed sætter sit præg på bønnen og gør smagen unik for den enkelte kaffe. I korte træk kan vi sige, at jo højere oppe af en bjergside en busk gror, desto tyndere er luften, og jo længere tid tager bærret dermed om at modnes. Og det gode kommer til dem, som venter, hvilket i høj grad er tilfældet her. Smagen får mere dybde og ofte flere undertoner, hvilket indikerer en god kaffe.

Også farmenes geografiske placering kan have sin indvirkning på, hvad du smager. Kaffe fra Sydamerika har tendens til at være lidt mere sødlig og med mellem krop, mens bønner fra Centralamerika ofte har mellem til lys syrlighed karakteriseret af en skarp og frisk fornemmelse på siden af tungen. Det østlige Afrika producerer lidt mere frugtige kaffer med blomstrede aromaer. Endelig er der den Arabiske halvø, det Indiske Subkontinent og Indonesien, som dyrker de store, tunge Bourgogne-vine inden for kaffeverdenen: intense, fyldige og dybe toner kendetegner kaffer for denne region, selv om der stadig er store forskelle mellem de forskellige egne.

Bønnerne er alle direct trade, men og forsøgt opretholdt i den økologiske ånd, men er ikke alle tid certificerede økologisk.

Læs mere om vores bønner her

Kaffens krop, syrlighed og nuancer

I stedet for at tænke på kaffe i form af sin styrke, hvilket er noget subjektivt, beskriver vi, i STREET COFFEE, kaffen i krop, syrlighed og smagsnuancer.

Krop: Her beskrives følelsen af "vægten" og fornemmelsen af kaffen bagerst på tungen. Kaffer med let krop er sarte og forfriskende, mens fyldige har en rig svulmende karakter, som dvæler i ganen.

Syrlighed: Dette opleves som den behagelige følelse af friskhed, prikken og "snurren" på siden af tungen. Du må ikke forveksle denne intense fornemmelse med bitterhed. Arabicakaffe fra Østafrika, Mellem- og Sydamerika er kendetegnes for en kaffe med en fornemmelse af høj syrlighed. Kaffe med et lavt syreindhold er glat og fløjlsagtig, mens højere surhedsgrad leverer en sprød, skarp kop med en ren finish.

Smagsnuancer: En sand gourmetkaffe har en uovertruffen aroma og smagsprofil unik for sin oprindelse. Dette er fremmet gennem dygtig og erfaren ristning. I vores kaffe finder du et væld af lækre smagsvarianter: fra skarp, frisk citron til sød mælkechokolade, forfriskende delikat abrikos til blød, rig karamel.